My Dog – ett jobb för en musikproducent i Göteborg

musikproducent i göteborg
Som musikproducent i Göteborg är det så klart roligt att göra musik till reklamfilm för händelser i Göteborg. När jag gjorde musiken till My Dog-filmen så var det just så; roligt. Men inte bara för den lokala känslan. (Lite tvetydigt kan tyckas eftersom My Dog-mässan drar folk från hela landet.) Utan även för att uppdraget var roligt. Man ville ha en modern touch, med klubbkänsla. Det skulle vara coolt, hippt och andas professionalitet. Allt detta gav mig utrymme till att addera innehåll vad gäller mina produktionskunskaper. Jag började experimentera med hur bastrumman skulle kunna kicka till och hur få ackordsinstrument jag kunde använda mig av. Vid ett tillfälle sa Martin Holmlund till mig att låten liksom inte innehöll någonting. Då visste jag att jag var på rätt väg. Dock var den lite för minimalistisk till en början och ADn Martin Hummel-Gradén på Grönt e skönt ville ha lite mer sväng. Vilket ledde mig till att spela rytmiska och ganska så hetsiga 808-snares. Vilket gjorde låten gott. Avslutningsvis så mixade jag ner musiken till en ljudfil för att sedan klippa upp den och addera helt tomma utrymmen. För att få de där stoppande hackiga pauserna. I vilka ingenting hörs. Inte ens ett reverb eller eko. Nu stoppade jag visserligen in andra små pickande läten för att driva låten framåt. Jag ville inte att den skulle bli för statisk.

My Dog – inte bara ett jobb för en musikproducent i Göteborg

Jag jobbade nära redigeraren Gustav som klippte filmen. Eftersom den skulle klippas till rytmen. Vi pratade om tempo och tydliga markörer. Dessutom pratade jag med både filmaren och fotografen Mikael Göthage som filmade och plåtade hundarna och Kim Blidkvist som också filmade. Idén till filmen kom från Grönt e skönt och Martin Hummel-Gradén och Ulrika Good.

Kolla nu in filmen, eller jag menar, lyssna nu in filmen I bättre trim än någonsin MY DOG 2016

Kommentera

required