Modern musik till Region City

Touching the Sky, för Region City:
Modern musik RC
Modern musik, vad är väl det egentligen? Måste det vara de senaste ljuden i den senaste typen av låtbygge? Nej, så klart inte. Hujedamej vad jag hatar måsten. Och sweet apple pie vad jag gillar att bryta dem. Däremot tänker jag att det kan få låta fräscht, nyfiket, modigt. Vilket visserligen kan handla om ljudval och låtbyggnation. Men också om andra saker. Till exempel om tempo. Jag fick en fin liten Spotifylista av Stark, vilka producerade filmen, med låtar som innehöll ett lågmält allvar. Som Elias låt Cloud. Eller den något ljusare I see Forever med Ebbot. Båda låtarna har ett tilltalande lågt tempo. Så jag började där. Satt hemma en kväll och hörde hur tvn stod på i ett annat rum. Jag satte mig vid min lilla keyboard och plockade fram ett lökigt pianoljud. Gjorde en enkel ackordföljd och hörde inombords hur en melodi skulle kunna mejsla sig fram. Den lät så här:
Den skulle kunna bli något, tänkte jag men påbörjade genast en ny komposition. Denna andra fick ett drag av något mer. Det fanns en lätthet i det seriösa. Jag hade nu suttit i tre timmar och jag upptäckte att det var kolsvart i rummet, förutom datorskärmens tunna vita ljus. Jag gick ut till rummet med tvn och sa till Anneli att det blev två låtar, att det blir svårt att välja, att jag jag jag. Nå. Följande dagar skrev jag text och producerade låten. Martin Holmlund fick lägga gitarrer och bas. 

Några dagar senare kom Christina Post och lade sången i Pallazzostudion. I sitt huvud hörde hon några sköna lalliga stämmor i refrängen som hon ville prova. Något jag aldrig säger nej till. Har man en skicklig musiker i sin studio så åker man med flödet. Sedan väntade dagar av mixning. Det tar ju sin tid att hitta den där balansen. Det tar sin tid att hitta varje ljuds udd. Till slut var jag nöjd och skickade så låten till Stark som gjorde tummen upp.
Se filmen på Vimeo. Eller på YouTube.

Modern musik?

Man kan fråga sig hur modernt det är med akustisk gitarr, elbas och stråkar. Tja, fråga på bara. Nyfikenheten är det som tar dig framåt.

 

Kommentera

required